Ανησυχητική η πρόθεση των διαχειριστών κρουαζιέρας να «αποκλείσουν» τα γκρουπ από τη Χώρα – Υπάρχει λύση και πρόταση

SEEXOM-NEGATIVE

Με ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά συνάμα και με υπευθυνότητα οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της Χώρας Μυκόνου αντιμετωπίζουν τις προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις και συναλλαγές με τους τουρίστες κρουαζιέρας.

Οι επιλεκτικές μετακινήσεις των τουριστών σε καταστήματα του νησιού για προστασία από την COVID-19 αποκλείουν εξ΄ ορισμού το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών της Χώρας και οδηγούν σε μαρασμό τον παραδοσιακό Οικισμό και τους επαγγελματίες της Χώρας δίνοντας ακόμη ένα χτύπημα στην χειμαζόμενη Χώρα.

Είναι αδιανόητο να αποκλείονται τα γκρουπ των τουριστών από τα καταστήματά μας, από τους διαχειριστές των κρουαζιερόπλοιων, θέτοντας όρους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υπάρξουν.

Όπως, είναι γνωστό τα καταστήματα μας και οι επιχειρήσεις μας, ειδικά στη χώρα Μυκόνου έχουν περιορισμένη έκταση – στις περισσότερες περιπτώσεις με βάση τα σημερινά μέτρα υπάρχει δυνατότητα για έναν πελάτη ανά κατάστημα – και δεν είναι λογικό να τίθεται ως όρος ότι τα γκρουπ θα χωρίζονται σε δύο τμήματα όπου το ένα θα εισέρχεται στο κατάστημα και το άλλο θα περιμένει τη σειρά του για να μπει μόλις τελειώσει το πρώτο.

Είναι πασιφανές ότι αυτή πρακτική δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στα σοκάκια της Μυκόνου, ούτε από τους ίδιους τους εμπνευστές της.

Η λογική λύση είναι. και οι επαγγελματίες της Μυκόνου θα το κάνουν πράξη, τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα, να έχουν τα εμπορεύματα τους στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων  όπου και θα γίνονται οι συναλλαγές, παρά το επιπρόσθετο κόστος που θα επιφορτιστούν.

Με την πρόταση αυτή, πιστεύουμε πως οι διαχειριστές της κρουαζιέρας θα αναθεωρήσουν την στάση τους και θα συνεχίσουμε την μακροχρόνια συνεργασία μας με αμοιβαίο όφελος και πάνω απ’ όλα με προστασία της υγείας όλων μας.

Σε κάθε περίπτωση,  το Σωματείο μας, το οποίο έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών και της τήρησης των μέτρων που αποφασίζει η Πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες αποφάσεις που υπονομεύουν την οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων-μελών μας και δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top