ΣΕΕΧΩΜ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΧΩΡΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι μάρτυρες μιας κατάστασης που χρόνο με το χρόνο οδηγεί στην υποβάθμιση του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας Μυκόνου.

Η Χώρα που κάποτε αποτελούσε τον κύριο πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών έχει πια καταντήσει ουραγός στις εξελίξεις που συμβαίνουν στο νησί. Είναι αδιανόητο κατά τη γνώμη μας η κορωνίδα του νησιού μας να παραμένει τα τελευταία χρόνια δυσπρόσιτη, επικίνδυνη, απεριποίητη και γενικά εγκαταλελειμμένη.

Ιδίως φέτος, σε μια κατεστραμμένη ουσιαστικά χρονιά για τον τουρισμό της Ελλάδας, η Μύκονος υπέστη τεράστιο πλήγμα. Η Χώρα της Μυκόνου, χωρίς κρουαζιέρα, με μικρά μαγαζιά στον παραδοσιακό οικισμό και με υγειονομικά πρωτόκολλα που ήταν αδύνατον πρακτικά να εφαρμοστούν, δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα που οδηγεί σε αφανισμό πολλές επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους τους στην ανεργία.

Ταυτόχρονα, γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας κατάστασης γενικευμένης ανομίας και συσσωρευμένων προβλημάτων, που στρέφουν όλο και περισςότερους τουρίστες εκτός Χώρας Μυκόνου. Χρόνιες παθογένειες του νησιού, αλλά και δικές μας παραλείψεις έχουν οδηγήσει πολλούς από τους επιχειρηματίες της Χώρας Μυκόνου σε απόγνωση.

mykonos, greece, greek island

Αποφασίσαμε λοιπόν, πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δε γίνεται πλέον να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν χωρίς να αντιδράσουμε. Δημιουργήσαμε λοιπόν, αυτό το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου με σκοπό όχι μόνο να βάλουμε ένα τέλος στην κατρακύλα που έχει πάρει η Χώρα, αλλά και να την ξανακάνουμε κορωνίδα του νησιού που όλοι αγαπάμε .

Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων σας, των επιχειρηματιών, των ξενοδόχων, των εμπόρων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικά όλων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας της Μυκόνου. Σας χρειαζόμαστε όχι μόνο για να δυναμώσουμε τη φωνή σας με τη συμμετοχή σας, αλλά και για να μας αναδείξετε τα προβλήματα που σας απασχολούν και εμποδίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα.

Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με σοβαρότατα προβλήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή αλλά και τις επιχειρήσεις μας και να τα λύσουμε, ενδεικτικά όπως :

Και εν γένει μ’ ένα σωρό άλλα καθημερινά προβλήματα που βαλτώνουν πολλά χρόνια χωρίς λύση …Το πιο εύκολο είναι να δείχνει κάποιος με το δάχτυλο του κάποιον άλλο ως υπεύθυνο – υπαίτιο για το ότι η επιχείρηση του δεν δουλεύει. Τώρα όμως με την δημιουργία ενός οργανωμένου Σωματείου που θα ασχολείται αποκλειστικά με την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Χώρας και την ανάδειξη της, είναι η πρώτη φορά που μας δίνεται η πραγματική ευκαιρία να πάρουμε τις τύχες των επιχειρήσεων μας στα χέρια μας. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε ώστε συλλογικά και δυναμικά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και να πετύχουμε την Ανάσταση της Χώρας Μυκόνου.

διοικητικό συμβούλιο

Προσωρινή διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου

Ζησιμόπουλος Ηρακλής

Πρόεδρος

Μονογιού Άννα

Αντιπρόεδρος

Γρύμπλας Σταύρος

Γενικός Γραμματέας

Σάχας
Κώστας

Ταμίας

Ατζαμογλου Μιλτιαδης

Μέλος

Πασαόγλου Χαρίλαος

Μέλος

Τριανταφύλλου Γεώργιος

Μέλος

Χρειαζόμαστε
τη συμμετοχή όλων σας

Σας χρειαζόμαστε όχι μόνο για να δυναμώσουμε τη φωνή μας με τη
συμμετοχή σας, αλλά και για να μας αναδείξετε τα προβλήματα που σας απασχολούν και εμποδίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα.

Scroll to Top