Πέτσας: Έχει δίκιο ο Ζησιμόπουλος, θα ξαναδούμε το θέμα με τους καθήμενους και τους εμβολιασμένους

Καταγραφή

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας και ο πρόεδρος του ΣΕΕΧΩΜ συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργεί στους επιχειρηματίες και ειδικά στον παραδοσαικό οικισμό της Μυκόνου η απόφαση για παροχή υπηρεσιών εστίασης και διασκέδασης μόνο σε καθήμενους στην εκπομπή του OPEN ” Ώρα Ελλάδας”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΧΩΜ κατέδειξε στην παρέμβασή του ότι η απόφαση είναι ανεφάρμοστη λέγοντας χαρακτηριστικά πως “είναι αδύνατον να εξηγήσεις στον τουρίστα ότιν πρέπει να κάθεται στο τραπέζι και δεν μπορεί να σηκωθεί να χορέψει”. Πρόσθεσε, πως “είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί κάτι τέτοιο” ενώ σημείωσε πως “όσοι γνωρίζουν το νησί καταλαβαίνουν ότι στα σοκάκια δεν μπορείς να διαχωρίσεις ποιοι είναι περαστικοί και ποιοί πελάτες σε ένα μαγαζί”.

Εξήγησε τις τεράστεις απώλειες που έχουν τα καταστήματα εστίασης από τις αποφάσεις και ανέφερε πως για την τήρηση των μέτρων την πρώτη ημέρα οι καταστηματάρχες υποχρεώθηκαν να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό για να συνοδεύει τους πελάτες στις τουαλέτες και να τους εξηγεί πότε και που πρέπει να φορούν μάσκες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συμφώνησε πως έχει δίκιο ο πρόεδρος του ΣΕΕΧΩΜ λέγοντς πως όποιος έχει παέι στα Ματογιάννια καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ελεγχεί αυτή κατάσταση. Οκ. Πέτσας είπε πως θα πρέπει η κυβέρνηση να ξαναδεί αυτά τα μέτρα για τους καθήμενους στην εστίαση υπογραμμίζοντας πως οι εμβολαισμένοι θα πρέπει να πάρουν πίσω κάποιο τμήμα της κανονικότητας , όπως είναι η διασκέδαση, -που μπορεί να λειτουργήσεις και ως κίνητρο για τους ανεμβολίαστους- και οι επιχειρηματίες να μπορέσουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους  και να δουλέψουν τα μαγαζιά τους.

Δείτε εδώ όλο το απόσπασμα της εκπομπής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top