Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Η Πολιτεία να νομοθετήσει αυστηρά για να τελειώσουμε μια και καλή με τα παράνομα πάρτυ. Ας δουν οι αρμόδιοι το παράδειγμα της Ibiza.

night, mills, sky

H μάστιγα των παράνομων πάρτυ σε βίλες συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση με τους διοργανωτές πλέον να μετέρχονται καθημερινά κάθε μέσο για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη δράση τους, αδιαφορώντας πλήρως για τις ωρολογιακές υγιεινομικές βόμβες που στήνουν.

Η δημοσιογραφική έρευνα ανέδειξε με βίντεο ότι πλέον τα πάρτυ διοργανώνονται μέσα στις βίλες, ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος να ακουστεί η μουσική και να μην γίνονται αντιληπτοί από τις αρμόδιες αρχές.

Με άρθρο του το in.gr,  αποκάλυψε πως πριν από δύο νύκτες διοργανώθηκε πάρτυ στην  Μύκονο μέσα σε βίλα, όπου προφανώς, σύμφωνα και με το οπτικό υλικό, δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. Οι πελάτες ούτε είναι καθιστοί, ούτε κρατάνε αποστάσεις, ούτε φορούν μάσκα, ούτε έχουν επιδείξει κάποιο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μη νόσησης όπως θα μπορούσαν να έχουν κάνει αν επιτρεπόταν η λειτουργία σε κάποιο αντίστοιχο εσωτερικό χώρο ενός νόμιμου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Είναι πασίδηλο, ότι οι χώροι δεν αερίζονται σωστά καθώς δεν έχουν επαγγελματική εγκατάσταση εξαερισμού διογκώνοντας τους κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα δε, με καταγγελίες μελών μας η συγκεκριμένη βίλα διαφημίζεται στο διαδίκτυο με δική της σελίδα, ως χώρος ενοικίασης για πάρτυ και με ειδικές παροχές ηχητικών συστημάτων, Dj, σερβιτότους κλπ.

Είναι ένα παράνομο κατάστημα υγιεινομικού ενδιαφέροντος, όπως και οι υπόλοιπες που διοργανώνουν τα πάρτυ.

Αυτές οι ενοικιαζόμενες βίλες, είτε ως Rbnb, είτε με σήματα του EOT δεν αποτελούν ιδιωτικούς χώρους – λειτουργούν ως παράνομα καταστήματα υγιεινομικού ενδιαφέροντος

Είναι, λοιπόν,  δημόσιοι χώροι, δεκτικοί σε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές και δεν καλύπτονται από το άσυλο της κατοικίας!

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πάρτι στο νησί μας και διαφημίζονται πολύ μεγαλύτερα πάρτι, με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης dj’s, με τουλάχιστον 500 κάθε φορά συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Εκτός από τους υγιεινομικούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτή πρακτική είναι προφανές ότι οδηγεί σε απώλειες φόρων και αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν υπόνοιες και καταγγελίες και για παράνομες πράξεις. Άλλωστε, πριν λίγες μέρες, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA εκεί πιο εύκολα βρίσκεις «κόκα» παρά ένα μπουκάλι με αναψυκτικό.

Eδώ και τέσσερα χρόνια, οι επαγγελματίες που πληρώνουν ενοίκια, προσωπικό, έξοδα διαμονής του προσωπικού, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ το κράτος χάνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει!

Αρκεί να δουν οι αρμόδιοι το παράδειγμα της Ibiza που εξοβέλισε τα παράνομα πάρτυ σε μία νύκτα επιβάλλοντας πρόστιμα σε κάθε εκπρόσωπο της βιομηχανίας των παράνομων πάρτυ 500.000 ευρώ.

Καλούμε την κυβέρνηση, άμεσα, να προστατέψει τους νόμιμους επιχειρηματίες, νομοθετώντας αυστηρά για όσους  παραβιάζουν το νόμο και αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού στο εξωτερικό.

Εξάλλου, δεν πλήττεται μόνον ο τομέας της εστίασης και της διασκέδασης αλλά ολόκληρος ο εμπορικός κόσμος της Χώρας Μυκόνου καθώς η διοργάνωση των πάρτυ σε απόμερες βίλες  απομακρύνει τους τουρίστες από τον παραδοσιακό οικισμό και χάνουν και εκείνοι  έσοδα, όπως και το κράτος.

Η υγιεινομική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας ενώ το «ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα συμβάλλει, εκτιμούμε, στην αύξηση του τουρισμού και μπορεί να αποτελέσει λύση για την είσοδο και στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Μόνον η απελευθέρωση του ωραρίου και της μουσικής και στους εσωτερικούς χώρους εστίασης της Μυκόνου με έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test ή PCR, θα διασφαλίσει εντέλει ότι το νησί θα παραμείνει κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού και δεν θα στιγματιστεί από ενδεχόμενη εξάπλωση της πανδημίας λόγω των ανεύθυνων διοργανωτών παράνομων πάρτυ οι οποίοι νοιάζονται μόνο για «αρπαχτές» της σεζόν και της ολιγωρίας των αρμόδιων υπουργείων και αρχών.

Και για τους όψιμα ανησυχούντες για τα προσωπικά δεδομένα προτείνουμε με ειδική εφαρμογή που θα χορηγηθεί στα καταστήματα από την Πολιτεία να ελέγχονται οι εισερχόμενοι, χωρίς να έχουν οι καταστηματάρχες πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα. Άλλωστε, για να ταξιδέψουν δίνουν τα πιστοποιητικά και τα προσωπικά τους δεδομένα.

Οι επαγγελματίες της Μυκόνου μπορούν και θέλουν να διασφαλίσουν την ομαλή, νόμιμη, υγιεινομικά υπεύθυνη λειτουργία των χώρων τους και στο εσωτερικό των καταστημάτων τους. Και μπορούν να απομονώσουν τυχόν ανεύθυνους συναδέλφους τους γιατί το νησί είναι η ζωή τους, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους.

Η Πολιτεία;

To ΔΣ του Σ.Ε.Ε.ΧΩ.Μ.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top